© Baykuş Haber

Öğretmenin, 27 çocuğa cinsel istismarını bildirmeyen 5 idareciye 10’ar ay hapis

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’da öğretmen olarak görev yaptığı ilkokulda 27 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 636 yıl hapis cezası alan Mahmut Aydın Köksar’ın görev yaptığı okulun müdürü, 2 müdür yardımcısı, öğretmen ve ilçe milli eğitim müdürüne, ’kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ suçundan 10’ar ay hapis cezası verildi.

Antalya'da, ilkokuldaki öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 636 yıl hapis cezasına çarptırılan Mahmut Aydın Köksar'ın davası sonucunda, suçu bildirmeme suçundan 10'ar ay hapis cezası verilen okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler ve ilçe milli eğitim müdürüne karar duruşması sonrası UCİM yetkilileri basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, çocuk istismarının bildirilmemesinin suç olduğunu ve bunun bir cezasının bulunduğunu vurguladılar. UCİM yetkilileri, verilen kararın emsal olmasını umut ettiklerini belirtti ve topluma suçu bildirmemenin de bir suç olduğunu hatırlatmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Ayrıca, açıklamada "Çocuklar vatandır, vatanına sahip çık" sloganı atıldı. Bu kararın çocuk istismarıyla mücadelede önemli bir adım olduğunu gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER