© Baykuş Haber

Okul Öncesi Şenliğine yaklaşık 500 öğrenci katıldı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Eğirdir Merkez ve köy okullarının anaokullarının katılımıyla "Okul Öncesi Şenlik" programı düzenlendi.

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı'nın destekleri ve Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerçekleşen etkinliğe katılan 500 çocuk, keyifli bir gün geçirdi. Program, Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bando takımının eşliğinde Eğirdir Otogar Meydanı'ndan Kale önüne yapılan şenlik yürüyüşü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu'nun açılış konuşmasıyla devam eden etkinlik, öğrencilerin çeşitli etkinliklerle eğlenmelerine olanak sağladı.

Armutoğlu, konuşmasında Eğirdir ilçe ve köylerinde toplam 567 öğrencinin anaokuluna gittiğini ve ilçe merkezinde bulunan iki anaokulu ile 6 ilkokulda toplam 189 öğrencinin, 17 köyde ise 208 öğrencinin okul öncesi eğitim aldığını belirtti. Ayrıca, ilçede özel kreşlerde 84 öğrenci ve 4-6 yaş Kur'an kursunda 63 öğrencinin eğitim aldığını ifade etti. Armutoğlu, Eğirdir'deki okuma oranının yüzde 97 olduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki eğitim öğretim yılında hedeflerinin yüzde 100 okuma oranına ulaşmak olduğunu vurguladı.

Eğirdir "Okul Öncesi Şenlik" programında, Isparta İl Jandarma Komutanlığı'nın arama kurtarma köpeği Leo da gösterisini sundu. Leo'nun gösterisi çocukların büyük ilgisini çekti ve gösteri sonunda alkışlarla karşılandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER