© Baykuş Haber

Okul yolunda güvenlik için sürücü ve rehber personele eğitim verildi

NİĞDE'DE, 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAPSAMINDA OKUL YOLUNDA GÜVENLİĞİ SAĞLAMAK AMACIYLA OKUL SERVİSİ SÜRÜCÜLERİ İLE REHBER PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ.

Niğde’de, 2024-2025 eğitim öğretim yılı çerçevesinde okul yolunda güvenliği sağlamak amacıyla okul servisi sürücüleri ile rehber personele eğitim verildi.


Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen eğitime 127 servis şoförü ve 44 rehber personel katıldı. ’Okul Yolunda Her Şey Yolunda’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte, okul servis araçlarının güvenliği, sürücülerin ve rehber personelin sorumluluklarının neler olduğu konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Toplantıda, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, taşımacının yasal yükümlülükleri, trafikte sürüş psikolojisi, trafik güvenliği ve okul servis araçlarının denetimi, trafik adabı ve trafik işaretlerine uyum gibi konular ele alındı.


Öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaştırılmasını amaçlayan eğitimde sürücü ve rehber personele, trafikte güvenli sürüşün nasıl sağlanacağı ve öğrenci güvenliğini koruma noktasında izlemeleri gereken prosedürler aktarıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER