© Baykuş Haber

Okula başlayan öğrencilerin beslenmesi nasıl olmalı

DİYETİSYEN NESLİHAN ÖZTÜRK AKTEPE, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERİN BESLENMESİ HAKKINDA UYARILARDA BULUNDU.

Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili olarak öğrenci beslenmesi hakkında önemli tavsiyelerde bulundu. Aktepe, çocukların sağlıklı büyüme ve güçlü bir iskelet geliştirmek için kalsiyum alımının önemine dikkat çekti.

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 21 milyon öğrencinin derslere başladığına işaret eden Aktepe, öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmelerinin önemini vurguladı. Asitli içecekler, kızartılmış yiyecekler ve abur cuburların çocukların diyetinden uzak tutulması gerektiğini belirtti.

Aktepe ayrıca, çocukların gece yatma saatlerine dikkat etmeleri gerektiğini ve uyku saatlerinin büyüme hormonu salgısını etkilediğini vurguladı. Sabah kalktıklarında kahvaltının atlanmaması gerektiğini söyleyen Aktepe, protein ağırlıklı bir kahvaltının çocukların gelişimi ve öğle saatlerine kadar tok kalması açısından önemli olduğunu belirtti.

Öğle ile akşam yemeği arasında bir ara öğün yapılmasının önemine de değinen Aktepe, çocukların kan şekeri dengesini korumaları için bu öğünün gerekliliğini vurguladı.

Aktepe, ayrıca birinci sınıf öğrencileri için de önerilerde bulunarak, süt, yoğurt ve yumurtanın kemik ve diş gelişimi için önemli olduğunu söyledi. Ailelerin çocuklarının su içmelerini teşvik etmeleri gerektiğini ve asitli içecekler, cipsler ve abur cuburlardan kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Son olarak, ailelerin kendi beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmeleri ve çocuklarına sağlıklı alışkanlıklar kazandırmaları gerektiğini vurgulayan Aktepe, okulda da sağlıklı yiyeceklerin teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER