© Baykuş Haber

Okuldaki takas pazarıyla aşırı tüketimin önüne geçtiler

BARBAROS ŞEHİT MEHMET SAVUNMAZ ORTAOKULU AŞIRI TÜKETİME DİKKAT ÇEKMEK İÇİN 'TAKAS PAZARI' ETKİNLİĞİNE İMZA ATTI.

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu, aşırı tüketimi önlemek amacıyla "Takas Pazarı" etkinliği düzenledi. Öğrenciler, her biri 3 eşya ile katıldığı bu pazarda eşyalarını takas ederek aşırı tüketimi engellemeye çalıştı.

Okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Fatma Nur Karataş, etkinlikle ilgili olarak, "Okul olarak yardımlaşma ve dayanışmayı her zaman teşvik ediyoruz. Bugün, aşırı tüketim, bireysellik ve mülkiyetçiliği azaltma düşüncesiyle arkadaşlarımızla eşyalarımızı takas ederek bu amaca hizmet etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Okul Müdürü Mehmet Emin Efe ise, "Her öğrenci 3 eşya ile pazara katıldı ve kullanılabilir durumdaki kitaplar, oyuncaklar ve kırtasiye malzemeleri gibi ürünleri takas etti. Bu sayede öğrenciler, kendi malzemelerini başkalarının getirdikleriyle takas ederek paylaşmayı öğreniyorlar." şeklinde konuştu.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş da etkinliklerden ve sergilerden övgüyle bahsederek, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Ayrıca, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları Teknoloji Tasarım ürünleri ve amatör fotoğraflar da sergilendi.

Bu anlamlı etkinlikle öğrencilerin dayanışma ve paylaşma duyguları teşvik edilirken aşırı tüketimin önemi bir kez daha vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER