© Baykuş Haber

“Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması”nın ödül töreni Sille Seyir Tepesinde gerçekleşti

KONYA’NIN MERKEZ SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİNİN SIFIR ATIK BİLİNCİ OLUŞMASI İÇİN DÜZENLEDİĞİ VE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE SONUÇLANAN “OKULLAR ARASI SIFIR ATIK YARIŞMASI”NIN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi, sıfır atık bilinci oluşturmak amacıyla düzenlediği "Okullar Arası Sıfır Atık Yarışması"nın ödül törenini gerçekleştirdi. Sille Seyir Tepesi'nde gerçekleşen ödül töreni, öğrencilerin geri dönüşüm çalışmalarının sergilendiği sergiyi ziyaret etmesiyle başladı. Tören öncesinde ilkokul kategorisinde en fazla atık toplayan Özel İdare 100. Yıl İlkokulu öğrencilerine "Sıfır Atık Pikniği" düzenlendi. Piknik, Sıfır Atık prensiplerine uygun olarak plastik ürünler yerine cam ürünler kullanılarak gerçekleştirildi.

Ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Özgür Somuncu, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve dereceye giren okulların idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, törende yaptığı açılış konuşmasında sıfır atık konusundaki duyarlılığı artırmak için 103 okulun katılımıyla gerçekleşen yarışmanın sonuçlandığını belirterek, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere teşekkür etti. Başkan Pekyatırmacı, projenin beklentilerinin üzerinde ilgi gördüğünü ve yaklaşık 103 okuldan 70 binin üzerinde öğrencinin programa katıldığını belirterek, geri dönüşüm konusunda önemli bir bilinç oluşturduklarını ifade etti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, geri dönüşümün dünya genelinde önemli bir konu olduğunu ve Türkiye'nin de bu konuda çeşitli projeler yürüttüğünü söyledi. Bu tür projelerin öğrencilere önemli bir bilinç kazandırdığını belirten Yiğit, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmayı takdirle karşıladığını ifade etti.

Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise gelecek nesillere temiz bir çevre, sağlıklı ve temiz bir dünya bırakmanın önemine vurgu yaparak, çocukların bu bilinci kazanmasının büyük bir adım olduğunu söyledi. Tortop, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yarışma sonucunda ilkokul kategorisinde birinci olan okul Özel İdare 100. Yıl İlkokulu oldu. Ortaokul kategorisinde birincilik Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu'nun, lise kategorisinde ise birincilik Dolapoğlu Anadolu Lisesi'nin oldu. Ödül töreninde, dereceye giren okulların öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ödüllendirildi.

Projeye katılan toplam 103 okul, 5 ay boyunca geri dönüşüm atıkl

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER