© Baykuş Haber

Okullarda 1,5 tondan fazla atık pil toplandı

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 83 OKULUN KATILDIĞI KAMPANYA KAPSAMINDA BİN 651 KİLOGRAM ATIK PİL TOPLANDI

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen okullardaki atık pil toplama kampanyası, bu yıl da büyük ilgi gördü. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 83 okulun katıldığı kampanya sonucunda, toplamda bin 651 kilogram atık pil toplandı.

Çorum Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) arasında yapılan protokol çerçevesinde, 2022-2023 yıllarında düzenlenen atık pil toplama kampanyasının başarılı okulları ödüllendirilecek. Kampanyaya katılan 83 okul, çevreye duyarlılıkla binlerce kilogram atık pilin geri dönüşümüne katkı sağladı.

Kampanyada birinci olan Bahçelievler İlkokulu 774 kilogram atık pil topladı. İkinci sıradaki Bekir Aksoy İlkokulu ise 500 kilogram atık pil toplarken, üçüncü sırayı 100 kilogram atık pil toplayan Dumlupınar İlkokulu aldı. Dereceye giren okullar, çevre haftası etkinlikleri kapsamında ödüllendirilecek.

Çorum Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlayan atık pilleri toplayarak, hem çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hem de ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyor. Okullardaki atık pil toplama kampanyasıyla, atık pillerin geri dönüşümü sağlanarak çevreye zarar vermesi engelleniyor ve daha temiz bir yaşam alanı oluşturulması amaçlanıyor. Bu çerçevede toplanan atık piller, geri dönüşüm ve bertaraf için yetkilendirilmiş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi'ne (TAP) gönderiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER