© Baykuş Haber

Okulların açılmasıyla beraber alınan yıkım kararlarına velilerden tepki

ESKİŞEHİR ANADOLU LİSESİ VELİLERİ, OKULLARIN AÇILMASINA GÜNLER KALA OKULLARINA YÖNELİK GÜÇLENDİRME VEYA YIKIM KARARI ALINMASI SONRASI ÖĞRENCİLERİN UZAK BİR OKULA TAŞINMAK İSTENMESİNE İLİŞKİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

Eskişehir Anadolu Lisesi velileri, okullarının güçlendirme veya yıkım kararı sonrası öğrencilerin uzak bir okula taşınma planlarına karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Veli Gamze Yapar, geçen hafta itibariyle 6 Şubat depremi sonrası okullarına yönelik güçlendirme veya yıkım kararı alındığını ve bu kararın kendilerine bildirildiğini belirtti. Ancak bu kararın, öğrencilerin eğitimlerini olumsuz etkileyecek şekilde uzak bir okula taşınmalarına neden olacağını ifade etti. Özellikle 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin üniversite sınavlarına hazırlandığı bir dönemde, uzak bir okula taşınmanın eğitimlerini aksatacağını dile getirdi.

Veliler, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile görüştükten sonra, en uygun okulun TOKİ İkram Cirit Anadolu Lisesi olduğunu öğrendiklerini ifade etti. Ancak bu okulun mevcut okullarına uzaklığı nedeniyle ulaşım sorunlarına yol açacağını söylediler.

Veli Gamze Yapar, kendi taleplerinin mümkünse okullarının bulunduğu bölgede kalmak olduğunu, aksi takdirde şehir merkezinde uygun bir lokasyonun belirlenmesini istediklerini belirtti. Ayrıca, BİLSEM'in boşaltılmasının ardından geçici bir yer tahsis edilmesini talep ettiler.

Başka bir veli ise çocuklarının Ekrem Cirit Anadolu Lisesi'ne gitmek zorunda kalmasının ekonomik zorluklar yaratacağını ve güvenlik endişeleri taşıdıklarını ifade etti.

Veliler, yaşadıkları mağduriyetin 2 hafta içinde giderilmesini talep ederek yetkililere seslendiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER