© Baykuş Haber

Okulum Afete Hazır yarışmasında birinci oldular

AFAD BAŞKANLIĞI İLE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KOORDİNASYONUNDA DÜZENLENEN ‘OKULUM AFETE HAZIR’ YARIŞMASI ÇERÇEVESİNDE ALTINKÜRE OKULLARI, ÖZEL OKULLAR VE SERDİVAN İLÇESİNDE BİRİNCİ, SAKARYA GENELİNDE İSE İKİNCİ OLDU.

AFAD Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen "Okulum Afete Hazır" yarışması sonuçları açıklandı ve bu bağlamda Altınküre Okulları önemli bir başarıya imza attı. Özellikle özel okullar ve Serdivan ilçesi kategorisinde birinci, Sakarya genelinde ise ikinci olarak büyük bir başarı elde etti.

Okul tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tüm hazırlıklarını tamamlayarak yarışmaya katılan okulumuzun Sakarya İl Komisyonu tarafından yarışmaya katılan okullar arasında başarı elde etmesi bizleri gururlandırmıştır. Afet riskleri konusunda öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi bilgilendirmenin yanı sıra afet ve acil durumlarda binalarda yapısal olmayan zararlardan korunmaya ilişkin gerçekleştirdiğimiz önlemler neticesinde yaptığımız faaliyetlerin de değerlendirildiği yarışmada, okulumuzda afet farkındalığı arttırılmış, afet kültürü oluşturularak buna özgün davranış modeli geliştirilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER