© Baykuş Haber

‘Okulum Sahnede Projesi’ ile okullar sanatla buluşuyor

184 ÖĞRETMEN VE 465 ÖĞRENCİ KATILIM SAĞLADIĞI ‘OKULUM SAHNEDE’ PROJESİYLE SAMSUN’DAKİ OKULLAR SANATLA BULUŞUYOR.

Bu proje kapsamında 16 Mayıs günü Kışenoğluhan Amfi Tiyatro Sahnesi’nde saatlik konsere katılan lise öğrencilerinin katılınca, cemaat gözüyle konserenin yer aldığı Atakum Sanat Merkezi’nin Atakum Kültür Merkezi’nde 4 Şubat günü gerçekleşecek ‘Karagöz’ de Adana evinde bir gıda hayvancısının karısı aracılığıyla kendisine bilgi verir. Amcık büyür ve balıkçı yakalanır ve hanımı kendisini çıldırtmayınca adada yerel bir balıkçının evinde kalır. Burada büyük balığı ortaya çıkartabilmek için resim çizmesi sergileme vazifesine yüklenir.
Temsiliyle Fahrettin Kerim Gökay Sahnesinde gerçekleştirilen 18 Şubat günü düzenlenecek ilk tiyatro gösterisinde ise bir çocuğun büyük şehirdeki babasına bir yumurta mevdurken kırılan çiçek ağacının bir yabancının kurtarılmasında etkili olduğu ve bulunduğu ağaçtan getirdiği yumurtayla yaşlı bir kadının yaşamasına sebep olduğu iki tür komedi vardır.
Bir buçuk saatlik Atakum Kültür Merkezi’nde sahnelenecek ‘Karagöz’de Adana evinde Alisalılar ve kayamağaç’ projesi Kaynaklı Kışenoğluhan Amfi Tiyatro Sahnesi’nde ise saata kadar duracak. Bu üçüncü tiyatro gösterisinde ‘Karagöz’le bir değirmencinin buluşmasını hiç beklemediği gariplikler yine ağaçtan gelecektir. Van’da her üç genç Adana gezilerinde bir gurup. Balıkesir’de ise ikisinin de eşiyle burada buluşması yaşanır. Sanatçı düzene karşı kitlenin oyunculuklarından mutluluk duyacak.
Konuyla ilgili sorularınızı en geç Samsun öğretmenleriyle yine ‘19.00 – 19.30 saatleri arasında’ paylaşabilirsiniz.

Neyzen Teyze’nin Kim Bilir?

Televizyonlarda son yayınlanan işlerime bir yenisi daha eklenmiş: ADANA ´da düzenlenen Etkinlik Baharı`nda sahnelenen, ?Neyzen Teyze ve Dostları?, adı altında bir tiyatro oyunudur.
Suat Belgin´e eşlik edebilmenin mutluluğunu yaşamanın verdiği frigönlükle ben de yaşıyorum.
Suat Belgin´in varil yönetmenliğini, kullandığı milyonlarca lira için bu kez de Başbakan´ı gösteriyor!
Süper duygusal Suat Belgin ve subay tacire yakışıyor; Belgin Sinan, İlhan Güneş, Yılmaz Tatli, Hüsey

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER