© Baykuş Haber

Okulun dışına çıktı, tekrar girmek isteyince 1 dakika geçtiği için sınava alınmadı

YURT GENELİNDE OLDUĞU GİBİ KOCAELİ’DE DE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI'NIN (YKS) İLK OTURUM HEYECANI YAŞANDI. KAPILAR 10.00'DA KAPANIRKEN OKULUNDAN DIŞARIYA ÇIKAN BİR VATANDAŞ, TEKRARDAN İÇERİYE GİRMEK İSTEDİĞİNDE 1 DAKİKA GEÇ KALDIĞINDAN DOLAYI SINAVA ALINMADI. HAYALLERİNİN PEŞİNDEN KOŞAN 45 YAŞINDAKİ BİR VATANDAŞ DA İLK KEZ ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRMENİN HEYECANINI YAŞADI.

Kocaeli'de de, tıpkı yurt genelinde olduğu gibi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu büyük bir heyecanla başladı. Sınav saat 10.00'da başladı ve bu saat sonrası sınav salonlarına girişler kapanırken, ilginç ve duygusal anlar da yaşandı.

Sınavın başladığı andan itibaren okuldan dışarı çıkan bir vatandaş, tekrar içeriye girmek istediğinde, 1 dakika geç kaldığı için sınava alınmadı. Sınavın bu tür kuralları öğrenciler için oldukça önemli ve bu anlar her sene tekrar yaşanırken, her saniyenin kıymeti bir kez daha anlaşıldı.

Ayrıca, hayallerinin peşinden koşan 45 yaşındaki bir vatandaş da bu sınavın heyecanını yaşadı. İlk kez üniversite sınavına giren Tülay Karakaş, hukuk gibi bir hedefinin olduğunu ve bu sınavı denemek istediğini belirtti. Kendi yaşına rağmen bu adımı atmaya cesaret ettiği için tebrik edilecek bir durumu yaşadı. Açık lise ve ortaokulu bitirdikten sonra sınavlara hazırlandığını ifade eden Karakaş, "Belirli bir yaşta biraz zor oluyor, elimden geleni yaptım inşallah başarabilirim" dedi.

Ayrıca, kızının sınav heyecanına ortak olan bir baba da, kızının sınavı için dualarını eksik etmediğini ve onun başarılı olmasını dilediğini belirtti. Bu sınavın öğrenciler için ve onları destekleyen aileleri için büyük bir önem taşıdığını dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER