© Baykuş Haber

Okulun ilk gününde protokolü şaşırtan cevap

"BÜYÜYÜNCE NE OLMAK İSTİYORSUN" SORUSUNA BİR ÖĞRENCİNİN VERDİĞİ CEVAP HEM ŞAŞIRTTI, HEM DE GÜLDÜRDÜ.

Bartın'da 2023-2024 Eğitim ve Öğretim sezonu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk bırakma töreni ile resmen başladı. Ardından, Gürgenpınarı İlkokulu'nda düzenlenen sezon açılış töreni oldukça renkli anlara sahne oldu. Programın başlangıcında yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şiirler okundu ve halk dansları gösterileri sergilendi.

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve idarecilere yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek, "Bugün itibariyle Bartın’da 170 okulumuzda 1868 derslikte 32 bin 800 öğrencimiz ve 2 bin 500 öğretmenimizle eğitim ve öğretime sorunsuz başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Vali Nurtaç Arslan ise konuşmasında, "En kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızın, ailelerinden sonra ikinci yuvaları olan okullarına kavuştukları, güzel başlangıçların, yeni umutların ve heyecanların yaşanacağı 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz, geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz, okul idarecilerimiz, velilerimiz, ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Vali Nurtaç Arslan, Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı ile birlikte ilk zili çaldı. İlk derse katılan protokol üyeleri, öğrencilerle etkileşimde bulunarak öğrencilere yardımcı oldular.

Program sırasında ilginç ve eğlenceli anlar da yaşandı. Garnizon Komutanı Dz.Kd.Alb. Erkan Şahin, öğrencilere parmak hesabıyla matematik öğretti. Öğrencilere çarpım tablosunu sordu ve ilginç cevaplar aldı.

Ayrıca, bir anne, depremzede olduğunu ve Vali Nurtaç Arslan'dan yardım istedi. Vali, bu sırada bebeğiyle ilgilendi ve bebeğin parmağını emmesi sırasında sevimli bir an yaşandı.

Emniyet Müdürlüğü polis memurları, öğrencilere not defteri ve anahtarlık dağıttı. Ayrıca protokol üyeleri, çocuklara gelecekte ne olmak istediklerini sordu. İlginç bir cevap veren öğrenci, herkesi hem güldürdü hem de şaşırttı.

Vali Nurtaç Arslan, öğrencinin meslek seçimini yanlış anlayarak ilginç bir yorumda bulundu. Ardından öğrencinin gerçek cevabını öğrenince gülüşmelere neden oldu.

Tören sonunda Vali ve protokol üyeleri okul idarecileri ve öğretmenleriyle bir toplantı yaparak eksikleri hakkında bilgi aldılar.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER