© Baykuş Haber

Okuma yazma kursuna kayıtlar başladı

YENİMAHALLE BELEDİYESİ MESLEK EDİNDİRME KURSLARI (YENİMEK), HER YIL YÜZLERCE VATANDAŞIN FAYDALANDIĞI OKUMA-YAZMA KURSLARINA YENİ DÖNEM İÇİN KAYIT ALMAYA BAŞLADI.

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YENİMEK), her yıl yüzlerce vatandaşın faydalandığı okuma-yazma kurslarına yeni dönem için kayıt almaya başladı. Yenimahalle Belediyesi, okuma yazma öğrenme fırsatını bulamayan ve büyük zorluk yaşayan vatandaşlara destek oluyor. Her eğitim döneminde yüzlerce ilçe sakinine okuma yazma eğitimi veren Yenimahalle Belediyesi, bu kurslarda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı okuma yazma sertifikaları da sunuyor.

YENİMEK, meslek edinme ve kişisel gelişim için binlerce vatandaşa eğitim imkanı sağlayarak ilçeye önemli katkılarda bulunuyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kurs merkezlerimizi ilçemizin 21 farklı noktasına yayarak, YENİMEK ile hayatlarına renk katan, arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerini geliştiren, aynı zamanda meslek edinerek gelir sağlayan binlerce yurttaşımıza kapılarımızı açtık. Bugüne kadar hayatlarında okuma yazma öğrenme şansını bulamayan 5 binin üzerinde Yenimahalle sakini, YENİMEK sayesinde okuma yazma öğrendi. Unutmamalıyız ki okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur. Okuma yazma bilmeyen ve öğrenmek isteyen her yurttaşımızı kurs merkezlerimize bekliyoruz.”

YENİMEK, vatandaşların mesleki gelişimlerine katkı sağlarken aynı zamanda eğitimle büyük bir dönüşümün de önünü açıyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın önderliğinde, okuma yazma öğrenmek isteyen her yaştan vatandaşa kapılarını açan YENİMEK, ilçede eğitim alanında önemli bir role sahip olmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER