© Baykuş Haber

Okumanın yaşı yok: Emekli komiser 72 yaşında lise mezunu oldu

72 YAŞINDAKİ EMEKLİ KOMİSER ADİL ALTUNKILIÇ MEZUN OLDU.

Samsun İlkadım Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen lise mezuniyet töreni, 72 yaşındaki emekli komiser Adil Altunkılıç'ın unutulmaz anlarına sahne oldu. Samsun Mesleki ve Eğitim Merkezi, 4 yıl önce lise programını bünyesine dahil etti ve artık ortaöğretim mezunu olmayanlar, mesleki ve eğitim merkezlerinde 4 yıl süren bir eğitim sonucunda lise diploması alabiliyorlar. İlkadım Mesleki Eğitim Merkezi ise ilk lise mezunlarını veren okul oldu. 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi sonunda düzenlenen lise mezuniyet töreni, 110 usta öğretici ve vatandaşın lise mezunu olarak hayatlarına devam etmelerini kutladı.

Bu mezuniyet töreninin özel bir yanı ise 72 yaşındaki eski komiser Adil Altunkılıç'ın bu özel anlarda yer almasıydı. Altunkılıç, "Okumanın yaşı yoktur" düşüncesini herkese hatırlattı. Eğitim dönemi boyunca güzel anılar biriktiren Altunkılıç, lise mezunu olmayan gençlere öğütlerde bulunarak onlara mutlaka okumalarını ve bu diploma ile gurur duymalarını tavsiye etti.

Adil Altunkılıç'ın mezuniyet sonrası yaptığı konuşmada, "Mezun olmak çok heyecanlı oluyor. Bu yaşta cübbeyi giyip böyle bir mezuniyet konuşması yapmak zordur. Mustafa Şahin okul müdürümüz, yardımcı müdürler ve hocalarımız sayesinde bu okulu bitirmiş bulunuyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Onlar bu hizmetleri, devletimiz bu imkanları vermeseydi diplomayı alamazdık. Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem bu diploma onlara altın bileziktir. Böyle bir imkan bulunmaz" dedi.

Mezuniyet törenine katılan okul yönetimi de bu özel anın önemine vurgu yaparak mezun olan öğrencilere başarılar diledi. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy da lise programının uygulanmaya başlanmasının milat bir dönem olduğunu belirterek, öğrencilere ürettikleri her katma değer için şimdiden teşekkür etti. Tören sırasında öğrencilerin yüzlerindeki heyecan ve mutluluk okunurken, mezun olanların gelecekleri için yeni bir sayfa açtıkları görüldü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER