© Baykuş Haber

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantepte düzenlendi

Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsü, Prof. Dr. Levent Eraslan'ın katılımıyla Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsüne ev sahipliği yaptı. Bu çalıştayda, deprem illerinden gelen uzmanlar bilgi paylaşımında bulundular ve olağanüstü hallerde eğitim için bir B planının olması gerektiğini vurguladılar.

Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, çalıştayın ilk iki bölümünün teorik olduğunu belirtti ve Gaziantep'teki çalıştaylarının saha boyutunu ele alacağını ifade etti. Olağanüstü Haller Pedagojisi'nin, yangın, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda eğitim ve öğretimin nasıl sürdürüleceğini planlayan, öğretim yöntemleri ve tekniklerini içeren bir süreç olduğunu açıkladı.

Eğitimde bir B planının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Eraslan, "Olağanüstü Haller Pedagojisi"nin bu tür durumlarda eğitim programlarının düzenlenmesi, öğretim yöntemlerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme gibi özellikleri içerdiğini belirtti. Bu sayede, olağanüstü durumlarda eğitime ara vermeden öğrencilerin eğitimlerine devam edebileceğini söyledi.

Ayrıca, Gaziantep'te gerçekleştirilen bu çalıştayın sonuçlarının Türkiye ve dünya genelinde fayda sağlayabileceğini dile getirdi. Bu üçüncü çalıştayın daha çok deprem problemleri yaşayan öğretmenlere odaklandığını ve saha boyutunu ele almayı amaçladığını da belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER