© Baykuş Haber

Olimpik pedallar Anadolunun kalbi Kırıkkalede

Kırıkkale'de düzenlenen "Road Race Kırıkkale 2.2 UCI" bisiklet yarışı heyecanla başladı. Elit Erkekler kategorisindeki yarış, 142 kilometrelik etapla start aldı.

Kırıkkale Valiliği'nin himayesinde Uluslararası Bisiklet Birliği ve Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen bu etkinlik için sporcular, Millet Bahçesi önünde bir araya geldi. "Olimpik pedallar Anadolu'nun kalbinde" temasıyla gerçekleşen yarışta, toplamda 14 takımdan 72 sporcu, 142 kilometrelik parkurda mücadele etmeye başladı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yarışın önemini vurgulayarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Kırıkkale'nin büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirtti. Katılımcıların memnuniyetini dile getiren Tekbıyıkoğlu, geçen yılki etkinliği başarıyla tamamladıklarını ve sporcuların ve takımların memnuniyetini kazandıklarını söyledi. Bu yıl da benzer bir başarı elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ayrıca, 100'den fazla sporcunun yarışacağını belirten Vali Tekbıyıkoğlu, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmanın önemine vurgu yaparak, Kırıkkale'nin doğal ve kültürel zenginliklerini dünya ile paylaşacaklarını belirtti.

Etkinlik kapsamında yarın "Genç Erkekler" kategorisinde 100 kilometrelik yol yarışı, pazar günü ise "Elit Erkekler" için 164 kilometrelik yol yarışı ve tekrar "Genç Erkekler" için 116 kilometrelik yol yarışları düzenlenecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER