© Baykuş Haber

Oltuda sağanak yağış sele dönüştü

ERZURUM’UN OLTU İLÇESİNDE AKŞAM SAATLERİNDE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞMUR KISA SÜREDE SELE DÖNÜŞTÜ. SEL SULARI SERA VE EKİLİ DİKİLİ ALANLARA ZARAR VERDİ.

Erzurum'un Oltu ilçesinde akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağmur, kısa sürede sel sularına dönüştü ve sera ile ekili dikili alanlara zarar verdi.

Oltu ilçesinde etkili olan sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu, Oltu Yusuf Ziyabey Mahallesi'nde bulunan Yusuf Bilgiç'in devlet desteğiyle kurduğu seralara diktiği bin 500 fide zarar gördü. Sera sahibi Yusuf Bilgiç, "Bu serayı devletimiz yaptı, baharda teslim etti. Fidelerimizi de devletimiz verdi. Biz de yetiştirmeye başladık, ancak sel suları kapıyı kırarak seranın içine doldu. Fidelerimiz sular altında kaldı. Arka taraftan yer açarak suyu tahliye etmeye çalıştık, ama bin 500 fidemiz zarar gördü. Allah bir daha böyle bir durum yaşatmasın. Evlerimiz derenin yanında, projeler hazır, yetkililerden buranın ıslahını yapmalarını istiyoruz" dedi.

Dut bahçesi sahibi Salih Bilgiç ise, "Sel suları bahçeme doldu, yarın dutları dökecektim. Pekmez yapmayı planlıyordum ama gördüğünüz gibi bahçem sular altında kaldı. Burası ancak 15 günde kurur, o zaman da dutlar bitmiş olur. Yetkililerden bu dereye çözüm bulmalarını istiyorum. Bu bölgede birçok ahır var, ama bir kilometre bile yol yok. Bu dereyi bir an önce ıslah etmelerini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Oltu-Göle karayolunda taşınan çamur yığınları nedeniyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Karayolları ekipleri, yolun temizlenmesi için çalışma başlattı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER