OMÜden Özbekistan Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü ile iş birliği hamlesi
EğitimSAHİP OLDUĞU KURUMSALLAŞMA KÜLTÜRÜNDEKİ ‘ULUSLARARASI BAKIŞ AÇISINI’ BÜYÜTMEK VE ZENGİNLEŞTİRMEK, KÜRESEL YÜKSEKÖĞRETİMDEKİ REKABET GÜCÜNÜ DAHA İLERİYE TAŞIMAK ADINA GİRİŞİMLERDE BULUNAN ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) İLE ÖZBEKİSTAN URGENÇ DEVLET PEDAGOJİ ENSTİTÜSÜ ARASINDA KARŞILIKLI DEĞİŞİM PROGRAMLARININ HAYATA GEÇİRİLECEĞİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.
Sahip olduğu kurumsallaşma kültüründeki ‘uluslararası bakış açısını’ büyütmek ve zenginleştirmek, küresel yükseköğretimdeki rekabet gücünü daha ileriye taşımak adına girişimlerde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Özbekistan Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü arasında karşılıklı değişim programlarının hayata geçirileceği iş birliği protokolü imzalandı.
Özbekistan’daki Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü’nün düzenlediği ve Türk dünyasından 15 üniversitenin yetkililerinin de yer aldığı “Türki Halklarının Millî Zihniyetini Güçlendirmenin Gününüz Meseleleri” başlıklı konferansa konuşmacı olarak davet edilen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu eşlik etti.
“İş birliği çalışmasını memnuniyetle destekleyeceğiz”
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, eğitim konusuna bir bütünlük içinde bakan ve pedagoji ile tüm eğitim sürecini birleştiren, mesleki beceri ve sanatlar ile millî kültür ve tarihe ait değerleri meczeden (harmanlayan, bütünleyen) bu anlayışın takdire şayan olduğunu vurguladı. Rektör Ünal, ayrıca OMÜ olarak Türk dünyasının geleceği ile ilgili bu çalışmayı memnuniyetle destekleyeceklerini dile getirdi.
Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü Rektörü Doç. Dr. Medraximova Feruza Ruzimbayevna ise enstitülerinin Özbekistan tarafından yapılan yeni eğitim hamlelerinden birisi olarak okul öncesinden yükseköğretime kadar uzanan bir süreci kapsadığını belirtti.
“OMÜ’nün birikim ve tecrübelerini önemsiyoruz”
Ruzimbayevna, ilgili alanda nitelikli iş gücünün yanı sıra, bireyi, aileyi ve toplumu kazançlı kılacak bir sistemi hayata geçirdiklerine işaret ederek OMÜ’nün birikim ve tecrübelerini önemsediklerini, bu nedenle karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişimini arzuladıklarını sözlerine ekledi.
Protokol töreni, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.
İş birliği protokolü törenine ayrıca Pedagoji Enstitüsü Bilimsel Etkinlikler ve İnovasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Diyorjon Abdullaev, Pedagoji Fakültesi Dekanı Dr. Elyor Nabiyev ve Uluslarası İlişkiler Başkanı Jaloladdin Sadullaev katıldı.
İlginizi Çekebilir