© Baykuş Haber

Omurga kırıkları kalıcı hasarlara neden olabilir

İNSANLARDA BASİT BİR DÜŞMEDE BİLE OMURGA KIRIĞI GÖRÜLEBİLDİĞİNE DİKKAT ÇEKEN OP. DR. YASİN LEVEND ÖZÇELİK, “TRAFİK KAZALARI, İŞ KAZALARI, EV KAZALARI OMURGA KIRIKLARININ OLUŞMASINDAKİ EN BÜYÜK SEBEPLERDEN BİRİDİR. OMURGA KIRIKLARI KAZA DIŞINDA KENDİLİĞİNDEN DE OLUŞABİLMEKTEDİR” DEDİ.

Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, omurga kırıklıklarının insanlar için ciddi bir risk taşıdığını belirterek, bu kırıklıkların genellikle kazalar, iş kazaları ve ev kazaları gibi travmatik nedenlerle oluştuğunu ifade etti. Ayrıca omurga kırıklarının kemik erimesi, tümörler veya enfeksiyonlar gibi hastalıklar sonucu da kendiliğinden meydana gelebileceğine dikkat çekti.

Özellikle omurga kırıklarının riskli olduğunu vurgulayan Dr. Özçelik, omurilik ile komşu olmaları nedeniyle bu tür kırıkların omuriliği parçalayabilme potansiyeline sahip olduğunu açıkladı. Her yaş grubunda omurga kırıklarının risk taşıdığını belirtirken, yaşlılarda kemik erimesine bağlı olarak bu kırıkların daha kolay olabileceğini ifade etti. Yaşlılarda kemik kalitesinin düşmesi nedeniyle basit travmalarda dahi omurga kırıkları oluşabileceğini söyledi.

Ayrıca omurga kırıklıklarının tümörler veya enfeksiyonlar gibi hastalıklar sonucu da ortaya çıkabileceğini belirten Dr. Özçelik, bu tür patolojik kırıkların da ciddi sonuçlara yol açabileceğini dile getirdi. Omurga kırıklıklarının genel olarak hastaları yatalaklık, felçlilik gibi durumlara sürükleyebileceğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER