© Baykuş Haber

Önceden çölü andıran baraj sahası suyla doldu

Elazığ'da son üç ay boyunca devam eden yoğun yağışlar, baraj debilerini yükseltti. Geçen yıl neredeyse çölü anımsatan baraj gölü alanları, yeniden eski haline döndü. Bir yıl önce aynı noktadan çekilen dron görüntüleri, yağışların etkisini gözler önüne serdi.

Ülke genelinde kış aylarında yetersiz kar yağışlarına rağmen ilkbahar yağışları bu eksikliği telafi etti. Elazığ'da aylardır devam eden yağışlar, Keban Baraj Gölü dahil olmak üzere tüm barajların seviyelerini yükseltti. Üç yıla yakın bir süredir kuruyan baraj alanları, tekrar suyla doldu. Uzun süre boş olan baraj gölü sahaları, tekrar suyla dolmaya başladı. Bu sular, baraj gölü kenarındaki Çağlar köyüne kadar ulaştı. Devam eden yağışlarla birlikte debi seviyelerinin daha da yükseleceği tahmin ediliyor.

Köy sakinlerinden Fahrettin Oluk, "Bizim için en iyisini yapacak olan Rabbimizdir. Burada birkaç yıl önce sadece toz ve kum vardı. Şimdi yağmur yağdığı için Rabbimize şükürler olsun. İçimizden geçen, buranın tamamen eski haline dönmesi ve tamamen dolmasıdır. Burada her şey yeşermişti, su geldi ve ayın 15'ine kadar daha fazla gelmeye devam edecektir. Yaklaşık 2 buçuk kilometrelik bir mesafeden fazla su gitti çünkü burası neredeyse görünmezdi. Şu an eski haline kavuşması için yaklaşık 1 kilometre daha eksik" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER