© Baykuş Haber

Ons altındaki düşüş gram altına da yansıdı

ONS ALTINDAKİ DÜŞÜŞ GRAM ALTINA DA YANSIDI

Ons altın, son iki ayın en düşük seviyesine, yani 1930 dolara kadar gerileyerek dikkatleri üzerine çekti. Ons altındaki bu düşüş, gram altın fiyatlarına da yansıdı ve Kapalıçarşı'da 1358 liradan işlem görmeye başladı.

Türkiye, seçim atmosferini geride bırakarak piyasalarda hareketliliğin yaşandığı bir döneme adım attı. Özellikle son zamanlarda 1400 lira seviyelerine kadar yükselen gram altın, ons altındaki düşüşün etkisiyle 1358 liraya kadar geriledi. Ons altın ise Mayıs ayının başında 2,050 dolara kadar yükselmişken, şu an 1,930 dolar seviyelerine kadar düştü.

Kapalıçarşı'ya göre altın fiyatları şu şekilde:

- Çeyrek altın: 2,260 lira
- Yarım altın: 4,521 lira
- Tam altın: 9,028 lira
- Gram altın: 1,358 lira

İç piyasada Kapalıçarşı'da altın fiyatlarında hareketlilik yaşanırken, uzmanlar altın fiyatlarındaki dalgalanmaların normal olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca altının uzun dönemde güvenli bir yatırım aracı olduğunu da hatırlatıyorlar.

Kapalıçarşı esnafı Yahya Ülküseven, "Seçim sonrası piyasalarda bir rahatlama oldu. Altın onsunda düşüş görüldü. Doların yükselmesi nedeniyle gram altın yüksek fiyattaydı. Piyasalarda kar satışları da geldi. Bugün gerileme görülse de altının uzun dönem yatırım aracı olduğunu unutmamak lazım. Uzun vadede altında hiçbir zaman zarar edilmez. Altının onsu 2,050 dolar seviyesini görmüştü, şu an 1,930 dolar seviyesine kadar geriledi. Gram altın şu anda 1,336 lira seviyesinden işlem görmekte" şeklinde açıklamada bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER