© Baykuş Haber

Önümüzdeki 10 yıllık eğitim politikalarına yön verecek stratejiler kitaplaştırıldı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ’NİN, DOÇ. DR. DEVRİM AKGÜNDÜZ LİDERLİĞİNDE 2023-2033 YILLARI ARASINDA EĞİTİM POLİTİKALARINA YÖN VERECEK YENİ KİTABI YAYIMLANDI. KİTAP ÖNÜMÜZDEKİ İLK 10 YIL İÇİNDE EĞİTİM SİSTEMİNDEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE DAİR YAPILMASI GEREKEN STRATEJİK NOKTALARA PARMAK BASIYOR.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden Doç. Dr. Devrim Akgündüz liderliğindeki yeni kitap, 2023-2033 yılları arasındaki eğitim politikalarına yön verecek önemli bir kaynak olarak yayımlandı. "2033 Türkiye Eğitim Politikaları Strateji Belgesi" adı verilen kitap, gelecek on yıl içinde Türkiye'nin eğitim sistemindeki sorunlara stratejik yaklaşımlar sunuyor.

Kitap, 2023 yılından itibaren ilk 100 gün, ilk 5 yıl ve ikinci 5 yılda yapılması gerekenleri ve 10 yılsonunda ulaşılması gereken hedefleri alanlarına göre sınıflandırarak geleceğe yönelik bir projeksiyon sunuyor. Politika belgesi, acil eylem hedefleri olan ilk 100 günü, 2023-2028 dönemi (ilk 5 yıl) ve 2028-2033 dönemi (ikinci 5 yıl) için ana hedefler ve alt hedefler içeriyor.

Toplamda bin 132 hedef ve başarı kriteri oluşturulduğu bu belgede, eğitimde başarı, fırsat eşitliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, beceri ve yetkinlikler ile ilgili 327 eksiklik ve yetersizlik tespit edilmiş. Bu tespitler, gelecekteki hedeflerin belirlenmesi için temel oluşturuyor.

Kitap, 16 başlık altında ele alınacak ve geliştirilecek alanları içeriyor. Bu başlıklar öğretmen yetiştirme, eğitim yönetimi, erken çocukluk eğitimi, ilkokul eğitimi, ortaokul eğitimi, lise eğitimi, mesleki teknik eğitim, hayat boyu öğrenme, okul psikolojik danışmanlığı, özel eğitim, üstün/özel yetenekliler eğitimi, özel öğretim kurumları, bilgisayar eğitimi, eğitim teknolojileri, STEM eğitimi ve okul dışı öğrenmeyi içeriyor.

Doç. Dr. Akgündüz, bu belge ile Türkiye'nin eğitim sisteminin ulusal ve uluslararası standartlara uygun hale getirileceğini ve ülkenin geleceği için önemli bir adım atılmış olacağını belirtti. Ayrıca, bu hedefe ulaşmak için tüm eğitim paydaşlarının işbirliği yapması ve belirlenen hedeflere odaklanması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER