© Baykuş Haber

Ordu Şehir Hastanesi inşaatı yüzde 74e ulaştı

ORDU ÜNİVERSİTESİNİN YER TAHSİS ETTİĞİ VE YAPIMINA 2021 YILININ MART AYINDA BAŞLANAN 900 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİNDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR.

Ordu'ya sağlık alanında büyük bir katkı sağlayacak olan 900 yataklı şehir hastanesinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Ordu Valisi Muammer Erol, hastanenin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 74'e ulaştığını açıkladı.

Ordu Üniversitesi'nin tahsis ettiği arsa üzerine inşa edilen ve 2021 yılı Mart ayında başlayan 900 yataklı şehir hastanesi projesi, Ordu'nun en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlık sorununu çözecek önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Toplam 250 bin metrekarelik bir arsa üzerine inşa edilen hastane, Sağlık Bakanlığı'nın öz kaynakları ile finanse ediliyor. Hastanenin kaba inşaatı yüzde 98 tamamlanmış durumda ve fiziki gerçekleşme oranı yüzde 74'e ulaşmış durumda. Ayrıca, hastanenin depreme karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla bin 20 adet sismik izolatör kullanılmıştır.

Vali Muammer Erol, hastane inşaatıyla ilgili düzenlenen koordinasyon toplantısında, bu projenin şehirde devam eden en büyük devlet yatırımı olduğunu belirtti. Vali Erol, hastanenin müteahhit firması, belediye, üniversite, İl Sağlık Müdürlüğü, DSİ ve diğer ilgili kurumlar arasında işbirliği yaparak projenin en kısa sürede tamamlanması için çalışacaklarını ifade etti.

Ayrıca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bundan sonra tüm kurumların çalışmalarına daha hızlı devam edeceklerini ve projenin tamamlanması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER