© Baykuş Haber

Ordu’d a bazı vatandaşlar, kurbanlık almak için bayramın ilk gününü tercih etti

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)- ORDU’da, bazı vatandaşlar kurban almak için bayramın ilk gününü tercih etti. Hayvan pazarlarında çetin pazarlıklar yapıldı.

Ordu'da, Kurban Bayramı'nın ilk gününde canlı hayvan pazarına giden vatandaşlar, kurbanlık hayvanları inceledi ve besicilerle sıkı pazarlıklar yaptı. Besici Murat Korkmaz, son kalan kurbanlık hayvan için zorlu bir pazarlık yaşandığını söyledi. Korkmaz, "Kurban satışlarımız şu ana kadar iyi gitti, Allah bereket versin. Ancak istediğimiz fiyatı alamadık. Pazarlık zorlu geçti, ancak sonunda iki taraf için de Allah kabul etsin dedi. Geçen yıla göre talebin düşük olduğunu belirtti ve satışların ikinci ve üçüncü güne kadar devam edeceğini ekledi.

Necdet Demir ise bu bayramda sıkı bir pazarlık sonucunda kurbanlarını aldıklarını dile getirdi. İki yaşını biraz aşmış bir tosun aldıklarını ve 130-140 kilo arasında et beklentileri olduğunu ifade etti. Dört kişi tarafından kesileceğini söyledi ve "Şimdi hayvanımızı belediyemizin mezbahanesinde kestireceğiz. Allah kurbanımızı kabul etsin. Çetin bir pazarlık oldu, bu kurban pazarlarının vazgeçilmez bir ritüeli gibi" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER