© Baykuş Haber

Orduda Ahilik Haftası kutlandı

PİLAV VE İKRAMLARIN DAĞITILMASI

Ordu’da Ahilik Haftası, düzenlenen etkinlikler ile kutlandı.


Kutlama programları ilk olarak Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi 2. Sanayi Sitesi’nde başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri ve esnaf temsilcilerinin katılımıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde, Altınordu Mesleki Eğitim Merkezi bahçesine kadar Ahilik yürüyüşü yapıldı.


Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ahiliğin önemine dikkat çekerek, "Yılların eskitemediği Ahilik, şu anda ahlaka, etiğe dayandığı, rızkın Allah’tan geldiğine inandığı için bugüne kadar sağlam şekilde geldi" dedi.


Programda Ticaret İl Müdürü Şenel Çakır ile Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Akyürek de günün anlamına ilişkin konuşma gerçekleştirdi.


Konuşmaların ardından Ordu’da 2024 Yılının Ahisi seçilen ahşap tornacılığı mesleğini yapan Ali Kılınç, yılın çırağı seçilen Arda Karaoğlu ve yılın kalfası seçilen Emirhan Candan’a plaketleri ile para ödülleri, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.


Etkinlik çerçevesinde ayrıca katılımcılara protokol üyeleri tarafından ahilik pilavı, tatlı ve ayran ikram edildi.


Programa, Vali Yardımcısı Burak Keser, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman ve protokol üyeleri de katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER