© Baykuş Haber

Orduda besicilerin gözü 9 günlük bayram tatilinde

Kurban Bayramı'na yaklaşık 10 gün kala Ordu'da kurbanlık hayvan satışları başladı. Besiciler, şu anda satışların düşük olduğunu ancak 9 günlük bayram tatili süresince satışların artmasını beklediklerini dile getirdi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar kurbanlık hayvan arayışına girdi, ancak geçen yıla göre fiyatların arttığı gözlendi. Altınordu ilçesinde kurbanlık büyükbaş hayvan satışı yapan besiciler, hayvanların satışının 15 gün önce başladığını ve kişi başı hisse fiyatlarının ortalama 8-15 bin lira, kilogram fiyatının ise 280-300 lira arasında değiştiğini belirtti.

Besicilerden Enver Özdemir, toplamda 34 kurbanlık hayvana sahip olduklarını ve günlük bir hayvan sattıklarını ifade etti. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte satışların hızlanmasını beklediklerini söyleyen Özdemir, "Başlangıç ​​fiyatı 40 bin TL olan hayvanlarımız, 90 bin TL'ye kadar çıkıyor." dedi.

Besici Şenel Tunç, kurbanlık alacak vatandaşlara uygun şartlarda hayvan almaları gerektiğini vurgulayarak kapak atmamış hayvanların kurban edilemeyeceğini belirtti ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Mustafa Özdemir adlı besici ise şu anda yoğunluğun düşük olduğunu ancak bayram tatili süresince yoğunluğun artmasını beklediklerini dile getirdi. Fiyatların yüksek olmasının, insanların büyük marketlerden almayı tercih etmelerine neden olduğunu ifade eden Özdemir, insanlara kurbanlarını almadan önce görmelerini önerdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER