© Baykuş Haber

Orduda bir Amerikalı

ABD VATANDAŞI OLAN VE 9 YIL ÖNCE ORDU’YA YERLEŞEN ELİZABETH LEONARD, KATILDIĞI MESLEK VE SANAT KURSLARINDA TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENİYOR

Ordu'da 9 yıldır yaşayan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Elizabeth Leonard, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kurslara katılarak hem Türk kültürünü öğreniyor hem de azmi ve öğrenme isteği ile örnek oluyor.

46 yaşındaki 3 çocuk annesi Elizabeth Leonard, Karadeniz turunda Ordu'yu ziyaret ederek kente yerleşme kararı aldı. Özel bir okulda İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra kendisini geliştirmek ve Türk kültürünü öğrenmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'na (ORMEK) katıldı. Burada geleneksel Türk mutfağı ve giysi dikimi kurslarına katılarak Türk ve Ordu yöresel yemeklerini öğrendi, dikiş yeteneklerini geliştirdi.

Ayrıca, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Cam Sanatları Atölyesi'nde açılan "açık alevde cam şekillendirme" kursuna da katılan Leonard, cam mozaik, cam süs eşyaları yapımı ve vitray gibi alanlarda kendini geliştirdi.

Leonard, Ordu'da yerleşme sürecini anlatırken, Ordu'yu keşfettiklerinde İstanbul'dan Ordu'ya yerleşme kararı aldıklarını belirtti. Ordu'da öğretmenlik yapmaya başladıktan sonra işinden ayrıldığını ve çevresini geliştirmek için ORMEK kurslarına katıldığını ifade etti. Ayrıca, cam sanatını öğrenmenin hayali olduğunu ve Ordu'daki kurslarda bu hayalini gerçekleştirdiğini vurguladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin kendisini geliştirmesine büyük teşekkürlerini ileten Leonard, özellikle cam sanatlarını öğrenmek için bu fırsatı yakaladığı için mutlu olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER