© Baykuş Haber

Orduda hayat boyu öğrenilen el emeği ürünler sergilendi

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE MÜRÜVVET VİDİNLİ HALK EĞİTİM MERKEZİ İŞ BİRLİĞİYLE, 1-7 HAZİRAN "HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI" ÇERÇEVESİNDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen el emeği ürünleri sergisi, 1-7 Haziran "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" çerçevesinde büyük ilgi gördü. İşte özgünleştirilmiş metin:

Ordu'nun Ünye ilçesinde gerçekleşen, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen el emeği ürünleri sergisi büyük beğeni kazandı. "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, hayat boyu öğrenme kültürünün tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacını taşıyordu. Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen sergide, el sanatları alanında çalışmalar yapan kursiyerler ve öğreticilerin eserleri sergilendi. Keçe, takı, sepet örgüsü gibi farklı el sanatları ürünleri sergiye katıldı ve bu ürünler, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, etkinliği şu şekilde açıkladı: "Hayat Boyu Öğrenme Haftası, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren kutlanmaya başladı. Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz ve 1-7 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Sergi, bu etkinliklerden biri olarak hayat boyu öğrenmeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendi. İki gün boyunca Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda yer alarak, kurslarımızda yapılan işleri halka tanıttık. Yaklaşık 40 alanda kurslarımız bulunuyor ve bu yılki çalışmalarımız arasında keçe, takı yapımı, sepet örgüsü gibi el sanatları da yer aldı."

Etkinlikler, öğrencilerin spor faaliyetleri ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Bu etkinlik, el emeği ürünlerin ve halk eğitiminin toplumda daha fazla tanınmasına katkı sağlamıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER