© Baykuş Haber

Orduda sağanak etkili oldu: Dere taşkını yaşandı, bazı evleri su bastı

ORDU’DA AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAYAN VE GECE SAATLERİNDE ETKİSİNİ ARTTIRAN SAĞANAK NEDENİYLE BAZI EVLERİ SU BASTI

Ordu'da akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca etkisini artıran şiddetli yağışlar, bazı evlere su baskınlarına ve dere taşkınlarına neden oldu. İl genelinde meydana gelen bu şiddetli yağışlar sonucunda Altınordu ve Perşembe ilçelerinde hasarlar meydana geldi. Tarım arazilerinde su birikintileri oluştu ve dere taşkınları yaşandı.

Perşembe ilçesinde bulunan bir sitedeki zemin katlardaki 7 daire su baskınına uğradı. Bu durumu fark eden vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile itfaiye ekiplerine haber verdi. OSKİ ve itfaiye ekipleri vidanjörlerle suyun tahliyesini gerçekleştirdi. Su baskınları sonucu maddi hasarlar meydana gelirken, bazı mahallelerin ara bağlantı yolları su birikintileri nedeniyle ulaşıma kapanmış durumda.

Olayı yaşayan bir vatandaş, "Evinde yattığı esnada su baskını ile karşılaştığını" belirterek, "Kapıya çıktığımda olay başlamıştı, yapacak pek bir şey kalmamıştı" dedi. Sitede görevli olan bir kişi ise tüm zemin katlarda su baskını yaşandığını ifade ederek, "7 tane zemin katta dairemiz var, hepsinde su baskını yaşandı" açıklamasında bulundu.

Perşembe Efirli Mahalle Muhtarı Erol Kütük, yaşanan afetin bir anda geldiğini ve ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini belirtti. Kütük, "Şu anda suların tahliyesi yapılıyor. Ekiplerimiz de bizleri yalnız bırakmadı. Büyük bir afet, bir anda geldi. İnsanlar mağdur oldu ve eşyaları tamamıyla hasar gördü. Su yüksekliği yarım metreye ulaştı. Aileyi komşular misafir ettiler" şeklinde konuştu.

Yetkililer, olası olumsuzluklara karşı ekiplerin hazır beklediğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER