© Baykuş Haber

Orman yangınlarına karşı denetimler sıklaştırıldı

DENİZLİ’DE ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİ İÇİN 31 EKİM TARİHİNE KADAR PİKNİK YAPMA, KONAKLAMA VE ATEŞ YAKMANIN YASAKLANMASININ ARDINDAN JANDARMA KOMANDOLAR DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI.

Denizli'deki orman yangınlarını önlemek amacıyla alınan 31 Ekim tarihine kadar sürecek olan piknik yapma, konaklama ve ateş yakma yasağına karşı önlemler sıklaşıyor. Denizli Valiliği tarafından alınan bu karara bağlı olarak jandarma komandolar, denetimlerini artırdı.

Denizli Valiliği, orman yangınlarına karşı ek tedbirler almak amacıyla 31 Ekim 2023 tarihine kadar piknik yapma, konaklama ve ateş yakmanın yasaklandığını duyurdu. Hava şartları ve yangın riskinin artabileceği düşünülerek alınan bu karara göre, mesire alanları, tabiat parkları ve günübirlik kullanım alanlarının dışındaki ormanlık alanlarda bu faaliyetler yasaklandı. İzin verilen mesire alanlarında ise belirtilen tarihler arasında saat 20.00'den sonra ateş yakılmasına izin verilmeyecek.

Denizli'deki jandarma komandolar, bu kararın ardından orman yangınlarını önlemek için sahaya indi. Özellikle Honaz Dağı Milli Parkı gibi orman yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde, Pamukkale, Merkezefendi, Buldan ve Tavas ilçelerinde jandarma komandolar, nöbet tutarak güvenliği sağlıyor.

Ormanlık alanlara giriş yapan herkesi kontrol eden jandarma komandolar, 7 gün 24 saat boyunca denetimlerini sürdürüyor. Bu denetimlere zaman zaman dronlar da destek veriyor. Denizli'nin doğal güzelliklerini korumak ve orman yangınlarını önlemek için alınan bu tedbirlerle şehir genelinde güvenlik en üst seviyede sağlanmaya çalışılıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER