Ormanlar orman Mühendisliği öğrencilerine hem dershane hem gelir kapısı oldu
EğitimARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ’NDE ORMAN MÜHENDİSLERİ YAPILAN PROTOKOLLE DOĞADA HEM ÇALIŞIP HEM DE GELİR ELDE EDİYORLAR.
Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, doğada hem çalışıp hem de gelir elde etme fırsatı sunan bir protokol ile eğitimlerini tamamlıyorlar. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri, Mesleki Eğitim Programı (İMEP) çerçevesinde doğada fiilen çalışarak eğitim alıyorlar.
Bu program, Türkiye'de Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Orman Mühendisliği Bölümü'nde ilk defa uygulanıyor ve mezuniyet sonrası iş imkanlarına hazırlanan genç orman mühendisleri için büyük bir fırsat sunuyor. Orman Genel Müdürlüğü ile Artvin Çoruh Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında öğrenciler, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nde tam zamanlı olarak çalışmaya başlıyorlar. Bu süreçte görevli orman mühendisleri ve işletme şefleri nezaretinde, ofis ve arazide deneyimler kazanarak mesleki hayatlarına donanımlı bir şekilde adım atıyorlar.
Programa katılan öğrenciler görev aldıkları süre boyunca asgari ücretin 3'te 1'i kadar ücret alıyorlar. Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacı Ahmet Yolasığmaz, bu uygulamanın öğrencilere işi yerinde öğrenme fırsatı sunduğunu ve mezuniyet sonrası mesleki hayatlarında büyük avantaj sağladığını belirtiyor.
Öğrenciler, bu süreçte arazide nasıl ölçüm yapılacağı, damgalama işlemleri, usulsüzlüklerin nasıl önleneceği gibi önemli becerileri kazanıyorlar. Program, teorik bilgilerin pratikte uygulanabilmesi için öğrencilere önemli bir fırsat sunuyor. Bu sayede mezun olduklarında iş hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atabiliyorlar. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi son sınıf öğrencisi Metehan Özyılmaz da bu uygulamanın kendilerine teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı sunduğunu ve iş hayatına hazırlık açısından büyük katkı sağladığını vurguluyor.
İlginizi Çekebilir