© Baykuş Haber

Örnek kadın çiftçi: Bahtışen

ZİRAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ HİCRAN ÇIKIŞ KANCA

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan ev hanımı Bahtışen Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğiyle yürütülen "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında aldığı destekle tarım arazisinde sumak üretimine başladı. Bu başarı hikayesi, kadınlara ilham oluyor.

Bahtışen Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kadın girişimcileri desteklemek amacıyla sunduğu fırsatları duyduktan sonra başvuruda bulundu ve sumak fidanı desteği aldı. Erdoğan, bu desteğin olmaması durumunda başlamak için maliyetin kendisini zorlayabileceğini ifade ederek, belediyenin desteği sayesinde üretime başlayabildiğini dile getirdi.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı'ndan Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca ise Samsun'da aromatik bitki yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla üreticilere destek sağladıklarını belirtti. Sumağın, Karadeniz Bölgesi'nde biyoçeşitliliği güçlü olan bir tür olduğunu vurguladı ve bu proje kapsamında 5 bin adet sumak fidanı desteği sağladıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarımın gelişmesi ve üretimin artması için kadın çiftçilere destek verdiklerini belirterek, kadınların ürettiği sürece kentin tarımının gelişeceğini vurguladı ve üretmek isteyen tüm kadınlara destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER