© Baykuş Haber

Örnek projeyle atıl araziler üretime kazandırıldı, ilk hasat yapıldı

PROJENİN MİMARI ERDEMLİ BELEDİYE BAŞKANI MÜKERREM TOLLU, YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLERİ GENÇ ÇİFTÇİLERDEN MESUT TOPAL’LA BİRLİKTE HASAT ETTİ.

Mersin Erdemli sınırlarındaki atıl tarım arazileri, Erdemli Belediyesi tarafından başlatılan "Buğday Ekim Projesi" ile üretime kazandırıldı ve ilk hasatlar gerçekleştirildi. Bu proje sayesinde 49 köydeki 490 üreticiye tohum ve sürüm için gerekli yakıt sağlandı. Ekim ayında çiftçiler, atıl arazilerde buğday ekimi yaparak üretime başladı. Projenin öncüsü olan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, buğday hasadında genç çiftçi Mesut Topal ile birlikte yer aldı. Bu yılki verimli buğday ürünleri, toprakla buluşan tohumların başarısını yansıttı.

Torosların zirvesinde yer alan çiftçiler, belediyenin ücretsiz buğday tohumu ve mazot desteğinden memnun. Belediye Başkanı Tollu, üretimin ülke kalkınması için önemli bir faktör olduğunu vurgulayarak, "Daha önce ekilmeyen ve kullanılmayan tarlalarımızı işler hale getirdik. Bu, ülkenin kalkınmasına ciddi bir katkı sağlıyor" dedi.

Çiftçi Mesut Topal ise projeye dahil olduktan sonra buğday ekimi yaptığını ve hasattan memnun olduğunu söyledi. Köylülerin projeden sağladığı destekle daha fazla ekim yapabildiklerini ifade etti.

Diğer çiftçiler de belediyenin bu projeden sağladığı destekle mutlu olduklarını ve üretimi artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bu projenin özellikle genç çiftçilere büyük teşvik olduğunu belirttiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER