Ortaokul öğrencilerine gıda israfı ve kompost yapım eğitimi
EğitimMUĞLA (İHA) - SEYDİKEMER ATATÜRK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE, İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ SERPİL İKİZ TARAFINDAN 'SAĞLIKLI BESLENME, GIDA İSRAFI VE KOMPOST YAPIMI' EĞİTİMİ VERİLDİ.
Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından ’Sağlıklı beslenme, gıda israfı ve kompost yapımı’ eğitimi verildi.
Organik atıkların doğal yollarla ayrıştırılarak humus haline getirilmesi süreci olan kompost ile ilgili Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi. Okul bahçesinde kompost çukuru açılarak uygulamalı verilen eğitim ile öğrenciler, sürdürülebilir bir tarım ve çevre dostu bir yaşam tarzı için önemli bir adım atmış oldu. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Serpil İkiz tarafından verilen ’Sağlıklı Beslenme, Gıda İsrafı ve Kompost Yapımı’ eğitimi, öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırılarak, gıda israfının önlenmesi konusunda farkındalık oluşturma ve kompost yapımının çevreye olan faydaları öğretildi. Eğitimde, beslenme piramidi, dengeli beslenme, doğru gıda seçimi ve hazırlığı gibi konular ele alındı. Ayrıca, gıda israfının çevresel ve ekonomik etkileri üzerinde durularak, israfın nasıl önüne geçilebileceği konusunda pratik bilgiler paylaşıldı. Gıda israfının azaltılması için alınabilecek önlemler ve israf edilen gıdaların nasıl değerlendirilebileceği konuları da ele alındı. Kompost yapımı ise organik atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüştürülmesini sağlayan önemli bir adım olduğuna dikkat çekilen eğitimde, kompost yapımının nasıl gerçekleştirileceği, hangi atıkların kompost için uygun olduğu ve kompostun bitkilere olan faydaları gibi konular detaylı bir şekilde anlatıldı.
İlginizi Çekebilir