© Baykuş Haber

Oryantiring U-14 Türkiye Şampiyonası Amasyada başladı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU TARAFINDAN DÜZENLENEN ORYANTİRİNG U14 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI AMASYA’NIN TAŞOVA İLÇESİNDEKİ BORABOY GÖLÜ TABİAT PARKI’NDA BAŞLADI. ORGANİZASYONA 25 İLDEN 69 KULÜBÜ VE 720 SPORCU KATILDI.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Oryantiring U-14 Türkiye Şampiyonası, Amasya'nın Taşova ilçesindeki Boraboy Gölü Tabiat Parkı'nda başladı. Bu önemli organizasyona 25 farklı ilden 69 kulüp ve toplamda 720 sporcu katıldı. Bu yılın Şubat ayında meydana gelen depremlerle etkilenen Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'dan gelen sporcular da şampiyonada yer aldı.

Osmaniye'den Zümra Bilaloğlu (14) ve Berkay Arabacı (14), birincilik elde ederek madalyalarını Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu'nun elinden aldı. Zümra Bilaloğlu, mezuniyet törenine katılmadığını belirterek, "Bu yıl LGS'ye katıldım. İyi yaptığımı düşünüyorum. Mezuniyete gitmedim. Burada birinci oldum. Çok mutluyum." şeklinde konuştu. Berkay Arabacı ise yarışmanın oldukça zorlu geçtiğini vurgulayarak, "Yarışmada zorlandığım hedefler vardı. Mesela dağ başına hedefler koymuşlardı." dedi.

Yarışmanın ilk günündeki etapta dereceye giren sporcular plaketler ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirildi. Şampiyona 11 Haziran'da sona erecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER