© Baykuş Haber

Osman Aşkın Bak: İnşallah yarın akşam güzel bir final izleyeceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek olan Manchester City ve Inter takımlarına başarılar dileyerek, "Bu final çok kaliteli ve klas oyuncuların yer aldığı bir karşılaşma olacak. İnşallah yarın akşam güzel bir final izleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Bak, UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde Yenikapı'da düzenlenen Şampiyonlar Festivali'ne katıldı ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İstanbul'un Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu ifade eden Bakan Bak, 2005 yılında yaşanan unutulmaz finali hatırlatarak, İstanbul'un bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek altyapıya ve tesislere sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin spor altyapısıyla, tesisleriyle ve genç nüfusuyla pek çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu belirten Bakan Bak, İstanbul'un iki kıtayı birleştiren tarihi bir şehir olduğunu ve bu şehirdeki misafirlerin güzel anılarla döneceklerine inandığını ifade etti.

Manchester City'de Haaland, De Bruyne ve Inter'de Hakan Çalhanoğlu gibi kaliteli oyuncuların yer aldığını ve iki Türk oyuncunun finalde olmasının kendilerini gururlandırdığını belirten Bakan Bak, Türk futbolcularının Avrupa'daki büyük kulüplerde daha fazla yer almasını arzuladıklarını dile getirdi.

Bakan Bak, 2028 Avrupa Şampiyonası adaylığına da destek verdiklerini ve Türkiye'nin pek çok organizasyonu başarıyla gerçekleştirebilecek bir ülke olduğunu söyledi. Finalde yarışacak iki takıma da başarılar dileyen Bakan Bak, "Hak eden kazansın" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER