© Baykuş Haber

Osmangaziden kültür hazinesine bir eser daha

BURSA’NIN GÖNÜL SULTANLARINDAN İSMAİL HAKKI BURSEVİ HAZRETLERİNİN HAYATINI VE ESERLERİNİ ANLATAN, “300. YILINDA İSMAİL HAKKI BURSEVİ DERGÂHI” İSİMLİ KİTAP OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN KATKILARIYLA KÜLTÜR HAZİNESİNE KAZANDIRILDI.

Bursa'nın sevilen şahsiyetlerinden İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri'nin hayatı ve mirası, Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla oluşturulan "300. Yılında İsmail Hakkı Bursevi Dergâhı" adlı kitapla aydınlatıldı.

Kitap, Anadolu'nun büyük velilerinden biri olan ve Bursa'da birçok öğrenci yetiştiren İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri'nin yaşamını anlatıyor. İsmail Hakkı Bursevi Dergâhı kitabı, Bursa'nın kültürel ve manevi değerlerine sahip çıkan Osmangazi Belediyesi'nin desteğiyle Mimar Hayrettin Eldemir tarafından kaleme alındı.

Kitabın tanıtımı, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde gerçekleştirildi ve etkinliğe Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Bayrak, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Prof. Dr. Ali Namlı, Doç. Dr. Murat Yurtsever, Prof. Dr. Mustafa Kara, Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, kitabın yazarı Mimar Hayrettin Eldemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda, İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri'nin hayatı ve İslam dünyasına katkıları üzerine konuşmalar yapıldı. Başkan Mustafa Dündar, "Şehrimizin tarihine, yeşiline ve doğasına sahip çıktığı kadar kültürüne ve manevi hayatına da sahip çıkarız." dedi. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi'nin tarihi mirası restore etmeye devam ettiğini ve "300. Yılında İsmail Hakkı Bursevi Dergâhı" kitabının da bu mirasa katkı sağlayacağını vurguladı.

İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri'nin eserlerine ve mirasına hizmet eden Mahmut Nâsıh Efendi'nin hayatını anlatan Doç. Dr. Murat Yurtseven, İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri'nin eserlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Toplantı, kitabın yazarı Mimar Hayrettin Eldemir tarafından imza töreni ile sona erdi. Bu çalışma, İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri'nin mirasını yaşatma ve tanıtma çabalarına önemli bir katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER