© Baykuş Haber

Osmaniyede 41,7 ton soya tohumu toprakla buluştu

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MUSTAFA İLMEÇ (ORTADA), YENİKÖY’DE SOYA TOHUMUNUN TOPRAKLA BULUŞTURULMASI PROGRAMINA KATILDI

Osmaniye'de Tarım Arazi Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında gerçekleştirilen çiftçi destekleri, Merkez, Kadirli ve Toprakkale ilçelerindeki 417 çiftçiye dağıtılan 41,7 ton soya tohumunun toprakla buluşturulmasıyla hayata geçiyor. Bu projenin bölge için önemini vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç, geçen yıl Osmaniye'de 33 bin 568 dekar alanda 13 bin 314 ton soya üretimi yapıldığını belirtti ve Osmaniye'nin ülke genelinde 4. sırada yer aldığını açıkladı.

İlmeç, soyanın çok yönlü bir bitki olduğunu, protein açısından verimli olduğunu ve hayvan yem sanayisinden yoğurt ve ekmek üretimine kadar birçok alanda kullanıldığını ifade etti. Ayrıca, soya bitkisinin toprağın verimliliğini artırarak, nadas bitkisi olarak da ekilebileceğini ve biyoyakıt üretiminde kullanıldığını ekledi.

İlmeç ayrıca, Osmaniye'nin soya üretiminin artırılması gerektiğini vurgulayarak, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilere destek verdiğini ve bu yıl 417 çiftçiye yüzde 75 hibe desteği ile soya tohumu dağıtıldığını söyledi.

Bu özel projenin Osmaniye ekonomisi için büyük önem taşıdığını ve ülke çapındaki soya ithalatının önüne geçilmesine katkı sağlayacağını belirtti. İlmeç, ayrıca bu yıl ekilecek soyanın ikinci ürün olarak ekileceğini de açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER