© Baykuş Haber

Osmaniyede orman yangını kontrol altına alındı

OSMANİYE'NİN DÜZİÇİ İLÇESİNDE ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI EKİPLERİN YAKLAŞIK BİR SAATLİK MÜDAHALESİ İLE BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde ormanlık alanda meydana gelen yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle bir saat içinde kontrol altına alındı. Yangının ardından soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangın, Düziçi ilçesine bağlı Çamiçi Mahallesi sınırlarında bulunan ormanlık alanda başladı. Sabah saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, mahalle sakinleri tarafından fark edildi. Hemen Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü ve Jandarmaya haber verildi. Olay yerine sevk edilen ekipler, kısa sürede bölgeye ulaştı. 5 arazöz, iş makinesi ve helikopterle yangına müdahale edildi. Hem havadan hem de karadan yapılan müdahale sonucunda yangın, büyümeden yaklaşık bir saat içinde kontrol altına alındı ve söndürüldü. Yangın nedeniyle yaklaşık bir dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mahalle Muhtarı Musa Kırtürk, ekiplere yardımcı olarak yangını söndürdüklerini ancak yangının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceğini düşündüklerini ifade etti.

Dün aynı ilçede meydana gelen iki farklı orman yangını da orman ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınmış ve söndürülmüştü. Bu iki yangında yaklaşık 11 dönüm ormanlık alan zarar görmüştü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER