© Baykuş Haber

Otizmli çocukların annelerinden konser

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ANNELERİNDEN OLUŞAN ‘ANNEM İÇİN MÜZİK KOROSU’, VERDİĞİ KONSERDE SEVİLEN ESERLERİ SESLENDİRDİ.

Samsun'da otizmli çocukların anneleri tarafından oluşturulan "Annem İçin Müzik Korosu," duygusal bir konser vererek sevilen şarkıları seslendirdi. Konser, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAPKOB) tarafından desteklenen "Sosyal Hizmet Odaklı Müzik Etkinlikleri Projesi: Özel Gereksinimli Çocukların Annelerine Yönelik Rekreasyonel Müzik Uygulamaları" adlı projenin bir parçası olarak düzenlenen konserde, anneler otizmli çocuklarına ve katılımcılara müzik dolu anlar yaşattılar.

"Annem İçin Müzik" projesi ekibi, Dr. Öğretim Üyesi Senem Gürkan, Dr. Öğretim Üyesi Ersöz Yiğit, Arş. Gör. Baran Gülüm, Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz ve OMÜ Yüksek Lisans Öğrencisi Buse Nur Dağcı'dan oluşuyor. Konser, Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz tarafından yönetilirken, Arş. Gör. Baran Gülüm çalgılarıyla koroya eşlik etti. Ayrıca, OMÜ Devlet Konservatuvarı ile Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, çalgı ve ses performanslarıyla annelerin performanslarına destek verdiler. Konserin şefliğini ise Yakup Şef üstlendi.

Projenin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Beril Tekeli Yiğit, projenin amacını "Özel gereksinimli çocukları olan annelerin sıkça yaşadığı sorumlulukların sıkıntısı nedeniyle ihtiyaç duydukları serbest zaman aktivitelerini sağlamak" olarak açıkladı.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, üniversitenin yalnızca bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapmadığını, aynı zamanda sanatsal etkinliklere de önem verdiğini vurguladı.

Konser, katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER