© Baykuş Haber

Otizmli ve görme engelli genç başarı basamaklarını müzikle tırmandı

Otizmli ve görme engelli genç müzisyen, müzik yeteneğiyle engelleri aşıyor. Duyduğu sesleri müziğe dökebilme yeteneğine sahip olan genç Batuhan, Manisa’da güzel sanatlar fakültesinden de ikincilikle mezun olarak kendi gibi bireylere örnek oluyor.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde doğan ve görme engelli olarak hayata başlayan Batuhan Kil, ailesi ve öğretmenlerinin destekleriyle müzik yeteneğini geliştirdi. Özel müzik dersleri alarak piyano çalmaya başlayan Batuhan, akademik olarak müzik eğitimine devam etti ve Manisa Güzel Sanatlar Fakültesi'nden ikincilikle mezun oldu.

Batuhan, müziğe olan yeteneğinin yanı sıra absolut kulak olarak adlandırılan, herhangi bir sesi referansa gerek olmadan doğrudan notaya dökebilme yeteneğiyle de dikkat çekiyor. Müziğin yanı sıra çello, ut ve piyano gibi enstrümanları da çalabilen genç müzisyen, çeşitli konserlerde sahne alıyor.

Başarılı müzisyen, 2017 yılında Kanada’nın Vancouver şehrinde düzenlenen Anca Otizm festivalinde dünya ikincisi oldu ve İZOT İzmir Otizm Orkestrası'nda çelist ve korist olarak yer alıyor. Ayrıca bir rock grubunda da çello çalıyor.

Batuhan'ın ailesi, onun gibi özel yeteneklere sahip bireylere destek olmanın önemine vurgu yapıyor ve Batuhan'ın en büyük hedefinin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda çelist olarak görev yapmak olduğunu belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER