© Baykuş Haber

Oynadığı tabancanın ateş almasıyla hayatını kaybetti

"...Uzun kolluk kapıları kısma başladı.

İsrail, mültecilere tamamlanana kadar gözaltında tutulmalarına izin veren bir yasa geçiriyor.

Bazıları için bu mülteciler, Afrika'ya yapılan yardımın sembolü haline geldi.

Sudanlı aslen Essie (sol), 'maraton mültecileri' diyor. Afrika mülteci kamplarında uzun mesafeler koşuyor, meditasyon yapmaya yardımcı oluyor ve kendilerine karşı ırkçı bir kampanyanın sembolü olarak gördüğü şeylere karşı gösterileri yönlendiriyor.

Siyasi analist ve öğretim üyesi Amotz Asa-El, İsrail hükümetinin iki mesaj göndermeye çalıştığını söylüyor. Birincisi, İsrail'in durumu açıkça gözlemleyemeyeceği. Ve ikincisi, hükümetin Güney Sudanlı mültecilerin İsrail'de sığınma arayışında olmasından memnun olmadığını söylüyor. "İsrail her zaman meseleye dengeleyici bir tavır sergilemeye çalıştı. Dünyaya liberal bir yüz gösterirken, gerçekler İsrail'in bu uzun vadeli yükü taşımasına izin veremeyeceğini gösteriyor."

Bu mülteciler olarak bu göçmenler, İsrail'in güneyindeki Holot kasabasındaki bir gözaltı merkezinde tutuluyor.

Burada yemek servisi yapılır ve gün boyunca orada kalmaları beklenir. Eğer ayrılırlarsa, tutuklanabilirler. Geçen haftasonu bir mülteci, iddiaya göre bir telefon çağrısı aldıktan sonra tutuklandı.

Yardım görevlileri, mültecilerin burada özellikle çöl koşullarında sıkıntı çektiklerini söylüyor, çünkü sıcaklık düzenli olarak 40 derecenin üzerine çıkıyor.

Yeni bir önlem, devlete mültecileri burada daha uzun bir süre tutma olanağı tanır - 6 ay karşısında 18 ay. Ancak bu kararı temyiz etmeyi hedefleyen STK'ları etkileyebilir." (Al Jazeera)

"İsrail 5 Yılda 100.000 Afrikalı Göçmen Diyor - Göçmenlerin birçoğu, İsraillilerden gelen tepkilere maruz kaldı, buradaki yasama organları geri dönmelerini istedi ve kadınlara bakirelik testi yapılmasını öneren öneriler insan hakları gruplarını öfkelendirdi.

Ynetnews, İsrail eleştirilerini geri çevirdi.....siteden ayrılmaları emredilene kadar site içinde kalmalıdırlar.....çünkü bunlar İsrail'den çıkarılmalarını sadece yavaşlatır." (Reuters)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER