© Baykuş Haber

Oyun oynarken boğazına üzüm kaçtı, operasyonla kurtuldu

ANNE KADER A., TAHA A., DOÇ. DR. EMRE DİVARCI VE BABA ÜMİT A.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi'nde gerçekleştirilen cerrahi müdahale sayesinde 9 yaşındaki Taha A., teneffüs sırasında oynarken eliyle fırlattığı üzüm tanesini yemek borusuna sıkıştırdıktan sonra sağlığına kavuştu. Bu olayın ardından yiyecekleri daha dikkatli tüketmeye karar veren Taha, "Yaptığım hatayı kimse tekrarlamasın" dedi.

İzmir'de yaşayan 4. sınıf öğrencisi Taha A., arkadaşlarıyla teneffüs sırasında oyun oynarken yaş üzüm tanesini eliyle fırlatarak ağzıyla yakalamaya çalıştı. Ancak üzüm tanesi yemek borusuna sıkıştı ve Taha acı hissetti. Nefes alamayarak zor anlar yaşayan çocuk, hemen İEÜ Medical Point Hastanesi'ne sevk edildi. Burada Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emre Divarcı ve Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Güneş Karakurt tarafından başarılı bir operasyonla üzüm tanesinden kurtarıldı.

Yaşadığı olayın ardından ders çıkardığını ifade eden Taha A., "Teneffüs sırasında arkadaşlarımla oyun oynuyordum. Bir arkadaşım bana üzüm verdi. Üzümü elimle ağzıma fırlattım ama boğazımda sıkıştı. Acı hissettim, nefes alamadım ve yutkunamadım. Arkadaşlarım öğretmenimi çağırdı. Ailem de gelip beni hastaneye götürdü. Hastaneye gelince tedavi oldum. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Yaptığım hatayı kimse tekrarlamasın. Yiyecekleri artık daha dikkatli tüketmeliyim" dedi.

Taha A.'nın annesi Kader A. da oğlunun yaşadığı bu olayın kendileri için büyük bir korku ve endişe kaynağı olduğunu belirterek, "Taha o sırada çok kötüydü. Tükürüğünü bile yutamıyordu. Nefes borusuna kaçabilirdi, çok daha kötüsü olabilirdi. Ancak şu an çok şükür iyi. Buradaki tedaviden memnunuz. Erkek çocukları daha hareketli oluyor. Biz her zaman Taha'ya nasıl yemek yemesi gerektiğini söylerdik. Taha bu oyunu sürekli yapıyordu. En sonunda böyle bir şeyle karşılaştık. Sanırım artık bir daha yapmaz. Bu olay ona bir tecrübe oldu. Arkadaşlarına da örnek olacak. Çocuklar yemek yerken dikkat etmeli" şeklinde konuştu.

Yiyecekleri tüketirken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emre Divarcı, insanların yiyeceklerini oyun haline getirmemeleri gerektiğini ve acele etmemeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, cisimlerin yemek borusunu tıkayabileceğini ve soluk borusuna kaçabileceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER