© Baykuş Haber

Özdemirin Sorusu Yanıtlandı

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE KAYSERİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL ÖZDEMİR, KAYSERİ’DE 2022 YILINDA DOĞAL ORTAMINA BIRAKILAN HAYVAN TÜRÜ VE SAYISINI TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI’YA YAZILI SORU ÖNERGESİ İLE SORMUŞTU. BAKANLIK, ÖZDEMİR’E KAYSERİ’DE 2022 YILINDA DOĞAYA, YABAN HAYVANI SALIMI YAPILMADIĞI YANITINI VERDİ.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, 2022 yılında Kayseri'de doğal ortama bırakılan hayvan türü ve sayısını sormak için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya yazılı bir soru önergesi sunmuştu. Bakanlık, Özdemir'in sorusuna verdiği yanıtta, Kayseri'de 2022 yılında doğaya yaban hayvanı salımı yapılmadığını belirtti.

MHP'li Özdemir ayrıca, Kayseri'deki nesli tükenme tehlikesi altındaki ve koruma altına alınan canlılar hakkında bilgi istedi. Bakanlık, bu konuda da Kayseri'de 2022 yılında yaban hayvanı salımı yapılmadığını ve nesli tehlike altında olan ve koruma altına alınan hayvanların listesinin Resmi Gazete'de yayımlandığını ifade etti.

Buna göre, Türkiye genelinde biyolojik çeşitliliği koruma ve geliştirme amacıyla belirli hayvan türlerinin doğal ortama bırakılması için çalışmalar yürütülmekte olduğu ancak Kayseri'de 2022 yılında böyle bir salımın gerçekleşmediği vurgulanmış oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER