© Baykuş Haber

(ÖZEL) Alternatif ürün olarak ekimi gerçekleştirilen bezelyede hasat başladı

AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNDE BU YIL ALTERNATİF ÜRÜN OLARAK EKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLEN BEZELYEDE HASAT DÖNEMİ BAŞLARKEN, BEZELYENİN KİLOGRAM SATIŞ FİYATININ İSE 1.5 İLE 3 LİRA ARASINDA ALICI BULDUĞU BELİRTİLDİ.

Şuhut ilçesinde bu yıl alternatif bir ürün olarak ekilen bezelyelerin hasadı başladı. İlçe merkezi ve köylerde yaklaşık bin dönüm araziye ekimi yapılan bezelyeler, 1.5 ile 3 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Bezelye hasadı önceki gün itibarıyla başladı ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle takip ediliyor. Bezelyenin kalitesine göre fiyatlar değişiklik gösteriyor ve ürünler pazarlarda alıcı buluyor.

Bezelye ekimi yapan çiftçilerden Mesut Erol, bu yıl rekoltenin iyi olduğunu ancak hasadın geciktiği için ve masrafların yüksek olduğunu belirtti. Erol, bezelyenin kilogramının 1.5 ile 2 lira arasında satıldığını söyledi ve "Üç lira olduğu söyleniyordu, fakat hasat zamanı geciktiği için biraz daha fiyatlar düştü." dedi.

Hasadın sıcak hava koşullarına rağmen devam ettiğini belirten işçilerden Zehra Ürküt, sabah 08.00'de çalışmaya başladıklarını ve günlük yevmiyelerinin 300 TL olduğunu ifade etti. Sıcak hava nedeniyle zorlu bir iş olsa da çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER