© Baykuş Haber

(Özel) Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi önündeki uzun kuyruk kamyon şoförlerini isyan ettirdi

BAŞAKŞEHİR KATI ATIK AKTARMA MERKEZİ ÖNÜNDEKİ UZUN KUYRUK KAMYON ŞOFÖRLERİNİ İSYAN ETTİRDİ

Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi önündeki çöp dökme kuyruğu, çöp kamyonu şoförlerini isyana sürükledi. Her gece uzun saatler boyunca kuyrukta beklemek zorunda kalan şoförler, mağduriyetlerinin son bulmasını talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başakşehir Katı Atık Aktarma Merkezi'nde yaşanan çöp dökme sırasının uzunluğu, şoförler arasında büyük bir tepkiye neden oldu. İlçelerden çöpleri toplamak için tesisin yolunu tutan kamyon şoförleri, saatlerce sıra beklediklerini ve bu durumun her gece tekrarlandığını dile getirerek isyan etti.

Kuyrukta bekleyen şoförlerden Bayram Yusufoğlu, "Gecenin bir yarısında bu rezilliği çekiyoruz. Şu an saat 03.00 ve daha en az 2 saat sürer bu işlem, yani saat 05.00 olur. Daha sonra tekrar sokaklara dönüp başka bölgeleri temizlememiz gerekiyor. Bizi her gün bu şekilde perişan ediyorlar. Bu zorluğu yaklaşık 2 yıldır çekiyoruz. Lütfen bir çözüm bulsunlar, başka bir şey istemiyoruz" şeklinde ifade etti.

Başka bir şoför olan Alptekin Uzun ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili ilçe belediyelerine uyguladığı bir zulüm olarak değerlendirdiği bu durumun her akşam yaşandığını ve işlerini yapamadıklarını belirtti. Mahallelerin çöplerinin sabaha kadar beklediğini ifade eden Uzun, yönetimin bu konuya ilişkin herhangi bir çözüm üretmediğini belirtti.

Diğer bir şoför olan Mustafa Uçar, kuyruğun saat 00.20'de başladığını ve hala beklemekte olduklarını dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 16 milyon insan için çalıştığını söylediği ancak yaşanan bu sıkıntının ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdiğini belirtti. Uçar, seslerinin duyulmasını ve bu soruna bir çözüm bulunmasını istediklerini ifade etti.

Şoförler, tepkilerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne göstermek amacıyla araçlarının kornalarına uzun süreli korna çalarak ifade etti. Bu anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER