© Baykuş Haber

(Özel) Bayramda kuru pastaya talep arttı

GAZİANTEP’TE KURBAN BAYRAMININ GELMESİYLE BİRLİKTE PASTANELERDE KURU PASTAYA İLGİ ARTTI

Gaziantep'te Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, pastanelerde kuru pasta talebi artış gösterdi. Baklava, fıstıklı kurabiye ve kerebiç tatlısına olan ilgi özellikle dikkat çekti. Antep fıstığı ile hazırlanan kuru pastalar, ustaların özenli işçiliği sonucu raflarda yerini aldı. Pastalara olan büyük talep nedeniyle, ustalar günde en az 1 ton üretim yaparak siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Tuğçe Karahan, kuru pasta talebinin yüksek olduğunu ve ustaların yoğun çalışmalarının siparişleri yetiştirmek için gerektiğini belirtti. Karahan, "Unlu mamuller olarak ekmek, kadayıf, baklava, pasta ve kahke gibi 5 çeşit üretim yapıyoruz. Bayram döneminde özellikle baklava çeşitleri, fıstıklı kurabiye ve kerebiç tatlısına büyük bir ilgi var. Farklı baklava çeşitlerine ek olarak, kuru pastalar da çok talep görüyor. Günlük olarak en az 1 ton üretim gerçekleştiriyoruz. Ustalarımız ek mesailer yaparak normal üretimi artırıyor ve vatandaşların taleplerini karşılamak için çaba sarf ediyor" dedi.

Ayrıca, pastaların taze ve dayanıklı olduğunu vurgulayan Karahan, bayatlamadığını ve uzun yolculuklara uygun olduğunu söyledi. Karahan, "Pastalar, uzun süre dayanabilmesi için özel şartlarda saklanır. Bayatlama gibi bir sorun yaşanmaz çünkü üretim aşamasında dikkatle hazırlanır ve uygun koşullarda muhafaza edilir. Bu nedenle uzun yolculuk yapan insanlar, ürünlerimizi tercih edip taze pastaları misafirlerine sunuyorlar. Bayramda kerebiç gibi özel tatlılar da tercih ediliyor" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER