© Baykuş Haber

Özel birey Enesin askerlik hayali gerçek oldu

KOCAELİ'NİN DARICA İLÇESİNDE YAŞAYAN ÖZEL BİREY ENES'İN EN BÜYÜK İSTEĞİ OLAN ASKERLİK YAPMA HAYALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. 1 GÜNLÜĞÜNE VATANİ GÖREVİNİ YAPMAK İÇİN EDİRNE'YE YOLCU EDİLEN ENES İÇİN ASKER EĞLENCESİ DÜZENLENİRKEN, BELEDİYE BAŞKANI MUZAFFER BIYIK, ENES’İ AİLESİYLE BİRLİKTE ASKERLİK ŞUBESİNE TESLİM ETTİ.

Darıca ilçesinde yaşayan özel birey Enes'in büyük hayali olan askerlik yapma isteği gerçekleştirildi. 1 günlük askerlik görevini Edirne'de yerine getiren Enes için düzenlenen asker eğlencesinin ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Enes'i ailesiyle birlikte askerlik şubesine teslim etti.

Down sendromlu olan 21 yaşındaki Enes Şahin, Darıca Belediyesi'ne ait spor salonunda boksa yönlendirilerek antrenmanlara katılmış ve tanınan ve sevilen bir kişi olmuştu. Enes'in ailesi, çocuklarının en büyük hayalinin askerlik yapmak olduğunu belirterek, Başkan Bıyık ile iletişime geçmişti.

Başkan Bıyık'ın girişimleri sonucunda, Enes Şahin'e 1 günlük temsili askerlik hizmeti verilmesi kararı alındı. Bu özel gün için evinin önünde asker eğlencesi düzenlendi ve Enes Şahin gece boyunca dans etti.

Eğlencenin ardından Enes Şahin, ailesi ve Başkan Bıyık ile birlikte Edirne'ye yolculuk yaptı ve askerlik şubesine teslim edildi. Başkan Bıyık, bu anlamlı etkinlikle ilgili olarak, "Enes kardeşimiz aynı zamanda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübümüzün de daimi sporcusu. Askere gitmeyi ve vatani borcunu ödemeyi çok istiyordu. Bizler de onun bu isteğini yerine getirmek için aracılık ettik. Askerlik hatırasını hep birlikte yaşatmış olacağız. Rabbim ayağına taş değdirmesin inşallah" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER