© Baykuş Haber

Özel çocuğun hayali gerçekleşti

SAMSUN’DA YAŞAYAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİSİ NECİP FAZIL ÇIRAK, YAKLAŞIK 3 YILDIR SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI YAKINDAN TAKİP EDEREK ÖZELLİKLE ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERİ MERAK ETTİĞİNE YÖNELİK PAYLAŞIMLARDA BULUNDU. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLGİLİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINA OTOBÜSLERLE İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNE YÖNELİK MESAJLAR GÖNDERDİ. GELEN MESAJLARI TAKİP EDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÖREVLİLERİ, ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİSİ GENCİN BU İLGİSİNİ FARK EDİNCE HIZLA HAREKETE GEÇTİ. GENCİN BABASI ÖMER ÇIRAK İLE İLETİŞİM KURAN EKİPLER, ÖZEL BİR ZİYARET PROGRAMI ORGANİZE ETTİ. NECİP FAZIL ÇIRAK, ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERİ YAKINDAN GÖRMESİ VE BİLGİ ALMASI İÇİN ÖZEL OLARAK DAVET EDİLDİ.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, özel eğitim öğrencisi 16 yaşındaki Necip Fazıl Çırak'ın elektrikli otobüslere olan ilgisini gerçekleştirerek onun hayalini gerçekleştirdi. Genç, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarını yakından takip ediyor ve özellikle elektrikli otobüslerle ilgili meraklı yorumlar yapıyordu. Belediye yetkilileri, Necip Fazıl Çırak'ın ilgisini fark edince özel bir ziyaret programı düzenledi.

Genç, babası ile birlikte Soğuksu Otobüs Garajı'na davet edildi ve elektrikli otobüsleri yakından gördü. Bu deneyim sırasında genç, otobüsün içinde fotoğraf çektirme fırsatı buldu ve şoför koltuğuna oturarak otobüs hakkında sorular sordu. Büyükşehir Belediyesi görevlileri, gençle özel bir tur düzenleyerek onun hayalini gerçekleştirdi.

Necip Fazıl Çırak, bu deneyimden büyük mutluluk duyduğunu belirterek elektrikli otobüslerin çevre için önemini ve çalışma prensiplerini öğrenmenin kendisi için büyük bir deneyim olduğunu ifade etti. Baba Ömer Çırak ise oğlunun hayalini gerçekleştiren belediye yetkililerine teşekkür etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda vatandaşların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını vurgulayarak, özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için de birçok çalışma yürüttüklerini söyledi. Değerli çalışmalarıyla dezavantajlı gruplara destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER