© Baykuş Haber

(Özel) Dernekten geliyoruz dediler 85 yaşındaki kadını dolandırdılar

BURSA’DA İKİ ŞÜPHELİ DERNEKTEN GELİYORUZ DİYEREK 85 YAŞINDAKİ KADININ 100 BİN LİRA DEĞERİNDEKİ ZİYNET EŞYASINI ÇALIP KAYIPLARA KARIŞTI. TORUNUN SÜNNET DÜĞÜNÜ İÇİN HARCAYACAĞI PARAYI KAPTIRAN YAŞLI KADININ HEVESİ KURSAĞINDA KALDI.

Bursa'da, yaşlı bir kadının kapısını açık unutması sonucu eve giren iki şüpheli, "dernekten geldiklerini" söyleyerek kadını kandırıp 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çaldılar. Bu hırsızlık, torununun sünnet düğünü için biriktirdiği parayı kaybetmesine neden oldu.

Osmangazi ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Müşerref Kurt, evin kapısını açık unuttuğunda iki şüpheli içeri girdi. Yaşlı kadını gören şüpheliler, yardım etmek amacıyla geldiklerini söylediler ve kendilerini dernekle ilişkilendirdiler. Bir süre boyunca Müşerref Kurt ile sohbet eden bu iki şüpheli, kadına dernek müdürlerinin ziyaretine geleceklerini ve yardımcı olması için altınlarını saklamasını önerdiler. Müşerref Kurt, bu hikayeye inanarak, biriktirdiği para ve ziynet eşyalarını içeren poşeti dolaba koymasına yardım etti.

Ancak, bir şüpheli hızla dolaba yönlendi ve 100 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Diğer şüpheli ise yaşlı kadına müdürlerinin geleceğini söyleyerek ayrıldı. Ancak kimse gelmeyince, Müşerref Kurt dolandırıldığını anladı ve hemen ailesiyle birlikte polise başvurdu.

Bu hırsızlık nedeniyle torununun sünnet düğünü için biriktirdiği parayı kaybeden Müşerref Kurt, yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: "Kapı açık kaldığı için iki kişi içeri girdi. Beni görünce 'dernekten geldik' dediler. 'Yardım edeceğiz' dediler. Benle bir süre konuştular. Bana altınlarımı 'dernek müdürü görmesin, yardım etmez' dediler. Altınlarımı, paralarımı poşete koyup dolaba koymamı söyledi. Hatta dolaba bile kendi koydu. 'Biz müdürleri alıp geleceğiz' diye çıkıp gittiler. Bir süre bekledim gelen giden olmadı. Dolaba baktım poşeti almışlar. Torunuma sünnet düğünü yapacaktım. Bütün birikimimi aldılar. Tek isteğim polislerin hırsızı bulması."

Yaşlı kadının yaşadığı bu talihsiz olay, güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER